Suzuki GSX-S1000GT Türkiye’de: İşte fiyatı ve özellikleri

seher

Aktif Üye
Suzuki GSX-S1000GT Türkiye’de: İşte fiyatı ve özellikleri Süpersporttan nakeda geniş bir eser yelpazesine sahip olan GSX ailesinin en yeni üyesi GSX-S1000GT, Türkiye’de satışa sunuldu. Suzuki GSX-S1000GT’nin fiyatı 229.900 TL olarak belirtildi.

Yepisyeni GSX-S1000GT’nin kalbinde, tıpkı ailenin naked üyesi GSX-S1000’de olduğu üzere süperspor performansı sunan 999 cc hacimli, dört vakitli DOHC, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli motor bloğu yer alıyor. 152 beygir güç ve 108 Nm tork üreten motorun eksantrik mili, supap yayları, debriyaj ve egzoz sisteminde yapılan yenilikler, daha istikrarlı perfomans sunarken, Euro 5 emisyon standartlarını yerine getiriyor. Büsbütün bir daha tasarlanmış kompakt 4-2-1 egzoz sistemi, toplayıcının gerisinde Suzuki Egzoz Ayarlama (SET) sistemine ve susturucuya, katalitik konvertörlere sahip.

Yeni elektronik gaz kelebeği gövdeleri de, rölanti suratı denetimi ile güç çıkışı özellikleri içinde daha yeterli bir istikrar kurulmasına yardımcı olarak her şartta en uygun denetimi sağlıyor. birebir vakitte uzun sürüşlerde ve bilhassa de ağır trafikte kalındığında yorgunluğu azaltmaya yardımcı olacak biçimde tasarlanan Suzuki Debriyaj Dayanak Sistemi (SCAS) yardımıyla yumuşak yavaşlama ve vites küçültmek de fazlaca daha denetimli ve rahat hale geliyor.

Kaydırmalı kavrama, negatif motor torkunu azaltmak ve yüksek devranda vites küçültürken motor freni tesirini azaltmak için vakit zaman devreden çıkıyor. bu biçimdece tekerleğin kilitlenmesinin önüne geçilirken, daha yumuşak bir yavaşlama sağlanıyor. Bunun yanı sıra, Çift Taraflı Süratli Vites Değiştirme (Quick Shift) Sistemi (ON/OFF ayarlarıyla), debriyaj kolunu çekmeden daha süratli, daha yumuşak, daha inançlı vites yükseltme ve küçültme sağlıyor. Vites değiştirme kolaylığı, azalmış yorgunluk ve vites küçültme sırasında otomatik orta gazı fonksiyonu bir ortaya gelerek son derece tatmin edici bir tecrübe yaratıyor.

Yeni modelde göze çarpan en kıymetli gelişmeler içinde teknolojileri de yer alıyor. Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (S.I.R.S.) özellikleri ile göz kamaştırıyor:

• Suzuki Güç Modu Seçici (SDMS), uzun çeşitlerde yahut daha kısa ve heyecan verici bir sürüşte GT’nin kuvvetli performansının tadını çıkarmayı sağlıyor. birebir vakitte, berbat yollarda sürerken yahut uzun aralıklı bir çeşidin sonunda yorgunken, sürücüyü farklı şartlarda daha âlâ desteklemek için üç farklı karakteristikte çıkış modu sunuyor.
  • Suzuki Çekiş Denetim Sistemi (STCS), daha geniş 5 mod ayarı (+ OFF) seçeneği sunuyor. Ayarlar üzerinde ince kademeli denetim, sistemin ister tek başına ister bir artçıyla birlikte ister yük taşıyarak, isterse makûs hava şartlarında sürüş olsun, gerçek bir GT motosikletin üstün olmasının beklendiği farklı sürüş şartlarına daha düzgün ahenk sağlamasını sağlar. Bu da şoföre daha fazla inanç aşılarken, gerilimi ve yorgunluğu azaltıyor.
  • Yeni ride-by-wire elektronik gaz denetim sistemi, gaz kelebeği hareketi ile motor çıkış özellikleri içindeki bağlantıyı SDMS modlarının her birine uyacak biçimde daha hassas bir biçimde denetim ediyor. Evvelki mekanik sisteme bakılırsa daha sıradan, daha yavaşça ve daha kompakt olan bu sistem, doğal reaksiyon ve doğrusal denetim sağlarken denetim edilebilirliği artırıyor.
  • Sürat sabitleyici (Cruise control), sürücünün gaz kolunu kullanmadan belli bir suratı müdafaasını sağlarken, uzun uzaklıklar kat ederken yorgunluğu azaltıyor.
  • Suzuki Kolay Marş Sistemi, marş düğmesine tek bir çabuk basışla motoru çalıştırıyor.
  • Düşük Zaman Yardımı fonksiyonu, SCAS ile birlikte çalışacak ve durur pozisyondayken harekete geçişi daha yumuşak ve kolay hale getirecek biçimde güncellenmiştir.

Suzuki GSX-S1000GT, sahip olduğu elektronik donanımlarla da sürüş keyfini artırıyor. Sürüş için gerekli olan tüm ayrıntıları veren parlaklığı ayarlanabilir TFT LCD gösterge paneli, özel grafikler ve mavi art aydınlatmalı kolay okunur dizaynıyla şoförün görüşüne sunuluyor. 6,5 inç TFT LCD fazlacalu bilgi ekranı, SUZUKI mySPIN uygulamasının akıllı telefon ilişki özelliklerini desteklemek üzere tasarlandığından şoför, kablosuz LAN ve Bluetooth kullanan iOS yahut Android işletim sistemli bir akıllı telefon bağlayabiliyor ve LCD ekranın sol tarafındaki özel USB çıkışını kullanarak akıllı telefonunu şarj edebiliyor.

LCD ekran; sürat, zaman, tıp müddeti modu, saat, ortalama ve anlık yakıt tüketimi, akü voltajı, kilometre sayacı, çift günlük kilometre sayacı (A-B), çekiş denetim modu, bakım hatırlatıcısı, vites pozisyonu, SDMS modu, su sıcaklığı, Quick Shift (AÇIK/KAPALI), akıllı telefon ilişki durumu ve şarj düzeyi, menzil ve yakıt göstergesi ayrıntılarını gösteriyor. Ekranı çevreleyen LED ikaz ışıklar ise sinyaller, uzun far, boş vites, arıza, ana ihtar, ABS, çekiş denetim sistemi, düşük voltaj uyarısı, soğutma suyu sıcaklığı ve yağ basıncı ayrıntılarını kolay bir görünürlükle şoföre iletiyor.

Suzuki GSX-S1000GT Teknik Özellikleri

• Uzunluk 2.140 mm
  • Genişlik 825 mm
  • Yükseklik 1.215 mm
  • Dingil uzaklığı 1.460 mm
  • Yerden yükseklik 140 mm
  • Sele yüksekliği 810 mm
  • Boş tartı 226 kg
  • Motor tipi 4 vakitli, 4 silindirli, sıvı soğutmalı, DOHC
  • Çap x strok 73,4 mm x 59,0 mm
  • Motor hacmi 999 cc
  • Sıkıştırma oranı 12.2:1
  • Yakıt sistemi Enjeksiyon
  • Marş sistemi Elektrikli
  • Yağlama Islak karter
  • Şanzıman 6 vitesli senkromeç dişli
  • Süspansiyon ön Teleskopik aykırı çatal, helezon yay, yağlı amortisörler
  • Süspansiyon art Temaslı, helezon yay, yağlı amortisör
  • Çatal açısı/İz genişliği 25°/100 mm
  • Ön fren Çift disk
  • Art fren Disk
  • Ön lastik 120/70ZR17M/C (58W), tubeless
  • Art lastik 190/50ZR17M/C (73W), tubeless
  • Marş sistemi Elektronik ateşleme (transistörlü)
  • Yakıt deposu 19,0 litre
  • Yağ kapasitesi 3,4 litre