Tam Kıvamında Dayanılmaz Lazanya

starabla

Global Mod
Global Mod
Tam Kıvamında Dayanılmaz Lazanya Tam Kıvamında Fevkalade Lazanya Tanımı İçin Gereçler

• Yarım paket lazanya (yaklaşık 15-16 adet)
İç harcı:

• 250 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 4 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet küçük uzunluk kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz
  • 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sosu:

• 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Muskat cevizi rendesi/tozu
Üzeri için:

• 1 su bardağı kaşar peyniri
Tam Kıvamında Dayanılmaz Lazanya Tanımı Yapılışı

1. Soğan ve sarımsakları rondoda geçiyoruz ve ayçiçek yağında rengi dönene çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Kıymayı, baharatları ek ediyoruz ve rengi dönüp suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Havuçları rondodan geçiyoruz ve kıymaların üzerine ek ederek kavuruyoruz.
  4. Domatesleri isteğe bağlı kabuklarını soyarak biber ile birlikte rondodan geçerek tavaya ekliyoruz. (ben bu tanımımda soymadım. ).
  5. Bu sırada salçayı da ek ederek yeterlice karıştırıyoruz.
  6. İsteğe bağlı olarak taze maydanoz yahut kuru maydanoz ve suyu ek ediyoruz.
  7. Harcımızı 3-4 dakika daha ocakta çevirip alıyoruz. Bir ölçü sulu kalmasına itina gösteriyoruz.
  8. Beşamel sosumuz için farklı bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını eritip unu ek ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  9. Un kavrulduktan daha sonra üzerine yavaşça ve daima karıştırarak oda sıcaklığındaki sütümüzü ekliyoruz. (beşamel sosu karıştırmak için daima tel çırpıcı kullanıyorum. Topaklanma ihtimali epeyce azalıyor. ).
  10. Tuzu ve muskatı ek ederek daima olarak karıştırmaya devam ediyoruz.
  11. Beşamel sos, muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz.
  12. Lazanyayı hazırlayacağımız fırın kabının zemimini fazlaca az yağlıyoruz ve akabinde birinci kata yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda haşladığımız lazanyaları yerleştiriyoruz.
  13. Lazanyaların üzerine evvel beşamel sos akabinde kıymalı harcımızı koyup bir daha lazanya ile birinci katı sonlandırıyoruz ve elimizdeki lazanyalar bitene kadar sürece devam ediyoruz.
  14. En son kata lazanyaları yerleştirdiğimizde üzerine kalan beşamel sosunu eşit biçimde yayıyoruz ve peynir rendesini yayıyoruz. (benim konutumda gratin peyniri olduğundan maalesef kaşar peyniri üzere kızarmadı).
  15. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  16. Benim yaptığım borcamda 8 dilim çıkıyor. Farklı kaplarda kat sayısı ve dilim sayısı değişebilir.
    ☺
    .
Afiyet olsun
❤
.