Taşınabilir Konsollar İçin Snapdragon G3x Gen 1 Duyuruldu

SurgeoN

Yeni Üye
Qualcomm, en yeterli oyun akıllı telefonlarının hepsinin bir Snapdragon yonga seti kullandığını söylüyor. Artık de şirket, Snapdragon G3x Gen 1 ile avuç içi taşınabilir oyun konsollarını hedefliyor.

Snapdragon G3x Gen 1 Özellikleri

G3x Gen 1 için ayrıntılı bir donanım bilgilendirmesi yapılmadı. Lakin çipset, akıllı telefon modellerinden ve Oculus Quest 2 VR başlığına güç veren Snapdragon XR2’den gelen birfazlaca teknolojiden yararlanıyor.

Qualcomm, geliştiricileri içerik oluşturmaya ve konsol üreticilerini de avuç içi konsollar üretmeye davet ediyor. Bu emelle Qualcomm, Snapdragon G3x geliştirme kitini üretmek için tecrübeli bir şirket olan Razer ile iştirak kurdu. Şirketin geliştirme kitini bir tüketici aygıtı olarak satma niyeti ise yok.

Kit, özel bir Adreno GPU tarafınca çalıştırılan 120 Hz HDR OLED ekrana sahip. Grafikler için gaye 1080p’de 120 FPS ve sistem dengeli performans için etkin soğutma kullanıyor. Ayrıyeten yerleşik 6.000 mAh pile yer verilmiş. şüphesiz üreticiler pil kapasitesini ve süratli şarj özelliklerini sunacakları aygıtlara nazaran belirleme özgürlüğüne sahip. Aygıtın, uzun oyun seanslarında kullanılabilecek biçimde ergonomi düşünülerek tasarlandığını belirtelim.

Qualcomm, G3x platformunu çalıştırmak için işletim sistemi olarak Android’e odaklanmış. Platform öteki işletim sistemlerini de desteklemeye açık (SteamOS, vb.) lakin şu anda birçok oyun Android’de bulunuyor.

G3x platformu, denetimcileri lokal olarak destekleyecek ve üç boyutlu dokunma üzere kimi gelişmiş özellikler sunacak. Ayrıyeten, birçok oyunun aygıtın kendisinde çalışması amaçlanırken, oyun akışı mahallî dayanak alacak. Şirket ayrıyeten ekran denetimleri, joystickler, düğmeler ve nişan tetikleri üzere denetim sistemleri için bu hususta uzmanlaşmış bir şirketle iştirak kurdu.

G3x Gen 1 ayrıyeten bulut oyun yahut lokal oyun akış servislerini için Wi-Fi 6E ve 5G mmWave kullanacak. Qualcomm, el konsollarının yanı sıra bu yonga setinin mikro konsollar, set üstü kutular ve hatta akıllı TV çubukları için kullanılabileceğini belirtti. Geliştirme kiti, 4K TV’ye çıkış verebilmesi için USB-C üzerinden DisplayPort’u destekliyor. USB-C ilişki noktası, AR/VR aksesuarlarına güç sağlamak için de kullanılabilir durumda.

Bakalım Snapdragon G3x Gen 1’ten gücünü alan aygıtları ne vakit gorebileceğiz?