TBMM Genel Heyeti’nde ‘sataşma’ ve ‘el hareketi’ tartışması

Saliha

Yeni Üye
TBMM Genel Konseyi, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgi başkanlığında, 2022 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi maddelerini görüşmek üzere toplandı. Hükümet ismine görüşmelere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş katıldı.

Hususlar üzerine CHP Kümesi ismine kelam alan İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in, MHP’ye yönelik kelamları Genel Kurul’da gerginlik çıkmasına niye oldu. Adıgüzel, “Ben buradan MHP Grubu’na sataşmak istiyorum. Pahalı Küme Başkanvekilleri, milletvekilleri, size soracak sorularım var. Bu ülkede daire fiyatına fabrika satıldı mı? Bu ülkede kasaları para dolu fabrikalar satıldı mı? Bu ülkede KİT’ler, KİT’lerin gayrimenkulleri yandaşlara ikram edildi mi? Çıkıp buradan bunun karşılığını verin ya da internet sitenizdeki şu özelleştirme raporlarını kaldırın. Gerçi, biz hepsini indirdik lakin siz bir daha de kaldırın ya da bu ülkede senelerca dirsek çürüten, mühendis olan, tabip olan gençler ilerleyemedikleri için emeğinin karşılığını alamadıkları için ülkeyi terk ediyorlar” dedi.

‘SÖZLERİNİZ ÇÖP OLDU’

Sataşmadan dolayı kelam alan MHP Küme Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, CHP’li Onursal Adıgüzel’in, “Açıkça MHP’ye sataşmak istiyorum’ şeklindeki kelamlarını hatırlattı. Adıgüzel’in, toplumsal medya düzenlemesine ait sözlerini anımsatan Bülbül, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde CHP’nin kurduğu sistemin çöktüğünü söylemiş oldu. Bülbül, Adıgüzel’e reaksiyonunu şu kelamlarıyla gösterdi:

“Arkadaşımızın her konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi’ne sataşma konusunda derin bir dilek ve heyecan duyduğunu anlıyoruz, her konuşmasında bize dair bir şey var sağ olsun. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne söylemiş oldukleri üzerine değil de sizin daha mürekkebi kurumamış sözlerinizin çöp olduğu bir ortamda, geçen sene medya düzenlemesiyle alakalı hatırlıyorsunuz burada neler söylüyordu bu arkadaşımız. Diyordu ki ‘YouTube, Facebook, Twitter bunlar hepsi Türkiye’yi terk edecek. Siz internete yasak getirmek için sansür getirmek için bu maddeyi çıkarıyorsunuz. Ben kalıbımı basıyorum bunlar burada temsilcilik açmayacak’ demiştin. Senin uğraştığın, büyük bir şehvetle bahsetmiş olduğun ne Türkiye Cumhuriyeti ne Milliyetçi Hareket Partisi. Onların kurduğu sistem senin bir gecede çöken, seçim gecesi çöken CHP’ye kurduğun o yazılım yahut sistem üzere değildir, bunu da aklından çıkartma.”

Onursal Adıgüzel de oturduğu yerden, “Direkt bana, benim nazaranv alanıma, söylemiş olduklerime ‘çöp’ diyor, yaptığım işe hakaret ediyor” diyerek reaksiyon gösterdi.

EL HAREKETİ TARTIŞMASI

AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, bütçe görüşmelerinin birinci günü CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun el hareketini hatırlatarak, “Bu hareket milletimize karşı yapılmış bir harekettir ve ben de milletin bir vekili olarak CHP Küme Başkanvekilinin Meclis’te masumlaştırarak tanım ettiği biçimiyle madem badire yok, o hareketi millet ismine Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP Grubu’na motamot iade ediyorum” diye konuştu.

Özsoy’un sözleri üzerine Genel Kurul’da yeni bir tartışma başladı. CHP’liler oturdukları yerden Özsoy’a, ‘terbiyesiz, hadsiz’ diyerek reaksiyon gösterdi.

‘HADDİNİ BİLECEKSİN’

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti’li Özsoy’a, “Atatürk’ün partisinin, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Liderine saygısızca hitap etmen asla kabul edilemez, haddini bileceksin, haddini bileceksin, hadsiz. Haddini bileceksin” diye seslendi.

Tartışmaya Küme Başkanvekilleri de dahil oldu. Oturuma birkaç kere verilen ortaların akabinde görüşmelere devam edildi.