Tesla, nasıl global çip krizinden en az etkilenen marka oldu?

seher

Aktif Üye
Tesla, nasıl global çip krizinden en az etkilenen marka oldu? bir müddetdir devam eden global çip krizi otomotiv bölümü başta olmak üzere biroldukça kesimde tesirlerini gösterdi. Birçok marka, çip krizi sebebiyle mamüllerini müşterilere uzun mühletler sonunda sunabildi. Tüm bu külfetlerin içinde Tesla, çip krizinden en az etkilenen marka olarak kendini rakiplerinden bir adım önde konumlandırdı.

niye Tesla?

Birtakım kaynaklardan ve uzmanlardan yardım alarak bu sorunun yanıtını araştıran The Wall Street Journal ve Reuters, Tesla’nın araçların bileşenlerini ve yazılımını kendini bünyesinde tasarlaması ve geliştirmesi yardımıyla global çip kriziyle rakiplerine kıyasla daha kolay baş edebildiği kararı çıkarıldı.

WSJ haberinde: “Tesla, kendisini global bir yarı iletken eksikliğine ahenk sağlamada birfazlaca rakip araba üreticisinden daha maharetli kılan şirket içi yazılım mühendisliği uzmanlığına dayanarak üretim çizgilerini kısmen çalışır durumda tutabildi. Tesla, alternatif çipleri araçlarına entegre etmek için gerekli yazılımı süratle bir daha yazabildi.” tabirlerine yer verdi.

Tesla, bu vakitte kimi müşterilere araçlarını Bluetooth çipleri ve USB temas noktaları üzere birtakım modüllerin eksik olarak teslim edebileceklerini söylemiş oldu. Tesla ayrıyeten ön yolcu koltukları için bel dayanağı üzere kimi özellikleri de kaldırdı. Bu değişikliklerle birlikte şirketin araçları daha süratli üreterek müşterilerine sunduğu belirtiliyor.

Bir öteki değerli husus ise çip siparişleri olarak dikkat çekiyor. Pandemiyle bir arada biroldukca araba üreticisinin çip siparişlerini kesmesine karşın Tesla’nın çip siparişlerinde bir azaltmaya gitmediği belirtiliyor. Şirketin finans yöneticisi Zach Kirkhorn, şirket olarak araba satışlarında süratli bir büyüme bekledikleri için siparişleri azaltmadıklarını söylüyor. Bu sayede çip krizi ortaya çıktığında Tesla öncelikli şirket olduğu için eli daha rahat oldu.

Görünen o ki rastgele bir duruma karşılık araçlar üzerinde süratli bir biçimde değişiklik yapabilme yeteneği ve şirketin öngörüleri Tesla’nın global çip krizinden en az etkilenen marka olmasını sağladı.