Tesla uygulaması çöktü: Biroldukça insan dışarıda kaldı ve aracını çalıştıramadı

seher

Aktif Üye
Tesla uygulaması çöktü: Biroldukça insan dışarıda kaldı ve aracını çalıştıramadı Toplumsal medya platformları üzerinden paylaşılan gönderilere bakılırsa ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın taşınabilir uygulaması dün akşam saatlerinde çöktü. Birfazlaca kullanıcı, uygulamaya girdiklerinde bir yanılgı bildirisi ile karşılaştıklarını belirtti.

Biroldukça Tesla kullanıcısının, ‘anahtar’ vazifesi bakılırsarek aracına erişmesini sağlayan uygulamada yaşanan sorun; insanların dışarıda kalmasına, araçlarını çalıştıramamasına sebep oldu. Bir Tesla sahibi de Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, “Evimden bir saat uzaklıkta bir yerde tıkılı kaldım. Olağanda otomobilimi çalıştırmak için telefonumu kullanıyordum fakat uygulama çöktüğü için aracımı çalıştıramadım” tabirlerini kullandı.

Elon Musk özür diledi

Tesla CEO’su Elon Musk da Güney Kore’den bir Tesla sahibinin Twitter üzerinden yaşanan sıkıntılar ile ilgili paylaştığı gönderiye yanıt verdi ve durumun denetim edildiğini belirtti. Ünlü milyarder çabucak sonrasında yaptığı bir açıklamada da uygulamanın bir daha çalışır hâle geldiğini tabir ederek kullanıcılardan özür diledi ve bu biçimde bir durumun yine yaşanmaması için yeni tedbirler alacaklarını söylemiş oldu.

Uygulamada yaşanan problemlerin ne sebeple oluştuğu ile ilgili ise rastgele bir ayrıntı paylaşılmadı.