Tıkanmış Kulağı Ne Açar? Bir Forumdaşın Hikâyesi
Merhaba forumdaşlar,
Bu akşam sizlerle paylaşmak istediğim bir hikâye var. Belki kulağa basit bir “tıkanmış kulak” meselesi gibi gelecek ama inanın, o an yaşadıklarım bana sadece duyularımın değil, duygularımın da ne kadar tıkanabileceğini hatırlattı.
Bir Pazar Sabahı Sessizlik
Pazar sabahıydı. Ev sessiz, kahve taze, müzik listem yavaşça fonda akıyordu. Tam keyiflenmişken, sağ kulağımda bir basınç hissettim. Önce önemsemedim. “Geçer,” dedim kendi kendime. Ama geçmedi. Sanki biri kulağımın içine pamuk tıkamıştı. Ne kahve tazeydi artık, ne de müzik güzel geliyordu.
O an fark ettim: bazen bir kulağın tıkanması, insanın dünyayla bağının yarısının kopması gibiydi.
Erkek Mantığıyla Müdahale
Tam o sırada eşim Emre, elinde cep telefonu, yüzünde o meşhur “ben hallederim” ifadesiyle geldi.
“Dur, hallederiz şimdi. Google’a bakıyorum, kesin bir yöntem vardır,” dedi.
Beş dakika içinde banyo, bir kimya laboratuvarına döndü. Zeytinyağı, pamuk, sıcak su…
“Bak, buraya göre kulağa biraz zeytinyağı damlatırsan, yumuşar, açılır,” dedi emin bir sesle.
Ben tedirgindim ama o kararlıydı. “Erkek mantığı,” dedim içimden, “önce çöz, sonra düşün.”
Bir damla, iki damla… Derken o his daha da arttı. Artık neredeyse kendi kalp atışımı duyuyordum.
“Emre!” dedim sinirle, “Daha da kötü oldu!”
“Olmaz öyle şey, bekle, etkisini gösterecek,” diye karşılık verdi.
Ama o etki bir mucize değil, minik bir paniğe dönüştü.
Kadın Duygusuyla Empati
Tam o anda kapı çaldı. Komşumuz Selma teyze, elinde tepsiyle gelmişti. “Çay demledim, yalnız içilmez,” dedi gülümseyerek. Durumu anlattım.
Selma teyze gülümseyerek başını salladı.
“Evladım, kulağın tıkanmış, ama senin asıl tıkanan şey sabrın.”
Sonra bana bir sandalye çekti, sessizce yanımda oturdu.
“Bak yavrum,” dedi yumuşak bir sesle, “Kulağını değil, bedenini dinle. Bazen vücudun bir şey anlatmak ister. Belki fazla yoruldun, belki susturamadığın bir düşünce var içinde.”
O an garip bir huzur hissettim. Kulağımda uğultu sürüyordu ama içimde bir şey açılıyordu sanki.
Birlikte Arayış
Emre hâlâ internetteydi. “Selma teyze, bak burada diyor ki, ‘kulağı tıkanan kişi sıcak havlu koysun.’ Deneyelim mi?”
Teyze gülümsedi. “Oğlum, her yazanı uygulama. Kulağı duymayanın kalbini dinle, o bilir neye ihtiyacı var.”
Ben sessizce ikisine baktım. Bir yanda çözüm arayan, plan yapan Emre; diğer yanda duygularla yaklaşan, sabırla bekleyen Selma teyze…
Ve ben ortalarında, hem mantığın hem duygunun arasında kalmış bir kulak tıkanıklığıydım.
Hastane Yolu ve Farkındalık
En sonunda dayanamadım. “Tamam, doktora gidiyoruz,” dedim.
Emre hemen harekete geçti. “Randevu alıyorum,” dedi kararlı bir sesle.
Selma teyze hafifçe elimi tuttu. “Git evladım, ama döndüğünde bana anlat ne öğrendin.”
Doktora gittiğimizde, meğer kulağıma su kaçmış, biriken kir şişmiş. Basit bir yıkama işlemiyle her şey normale döndü.
Ama o suyun çıkışıyla birlikte, içimde de bir şey açıldı sanki.
Asıl Tıkanıklık
Eve döndüğümde, Selma teyze yine kapıdaydı.
“Ne oldu kızım, geçti mi?” diye sordu.
“Geçti teyze… Ama bir şey fark ettim,” dedim. “Ben sadece kulağımı değil, iç sesimi de tıkamışım bu aralar.”
Emre şaşkınlıkla baktı.
“Nasıl yani?”
“Sen hep çözüm arıyorsun Emre, hemen ‘ne yapabiliriz’ diyorsun. Ama bazen yapılacak bir şey yok, sadece dinlemek gerekiyor. Kulağın değil, kalbinle.”
O an, aramızda sessiz bir anlaşma oldu. Belki kulak tıkanıklığı yüzünden birbirimizi duyamıyorduk ama şimdi ilk defa gerçekten dinlemiştik.
Forumdaşlara Mesaj
Bu yazıyı sadece bir sağlık hikayesi diye paylaşmadım.
Evet, tıkanmış kulağı bazen sıcak su, bazen damla açar… ama bazen bir bakış, bir dokunuş da yeter.
Çünkü insanın kulağı değil, ruhu tıkandığında dünya sessizleşir.
Erkeklerin çözüm arayışı, kadınların empatisi birbirini tamamlıyor.
Biri kulağı açar, diğeri kalbi.
Belki de en güzel çözüm, bu ikisinin bir araya gelmesi.
Son Söz ve Küçük Bir Tavsiye
Eğer kulağınız tıkanırsa, evde denemeler yapmadan önce bir doktora gidin.
Ama eğer kalbiniz tıkanırsa, bir dostla, bir komşuyla, bir forumda paylaşın.
Bazen duyulmayan bir ses, en derin bağları kurar.
Belki siz de benim gibi bir sabah sessizlikle uyanırsınız. O sessizlik korkutmasın sizi. Çünkü bazen sessizlik, en çok şeyi anlatır.
Peki Sizin Hiç Kulağınız Tıkandı mı Forumdaşlar?
Gerçekten soruyorum… Fiziksel olarak da, duygusal olarak da.
Nasıl açtınız o sessizliği?
Paylaşın, anlatın… Belki birinin kulağı değil ama kalbi açılır sayenizde.
Merhaba forumdaşlar,
Bu akşam sizlerle paylaşmak istediğim bir hikâye var. Belki kulağa basit bir “tıkanmış kulak” meselesi gibi gelecek ama inanın, o an yaşadıklarım bana sadece duyularımın değil, duygularımın da ne kadar tıkanabileceğini hatırlattı.
Bir Pazar Sabahı Sessizlik
Pazar sabahıydı. Ev sessiz, kahve taze, müzik listem yavaşça fonda akıyordu. Tam keyiflenmişken, sağ kulağımda bir basınç hissettim. Önce önemsemedim. “Geçer,” dedim kendi kendime. Ama geçmedi. Sanki biri kulağımın içine pamuk tıkamıştı. Ne kahve tazeydi artık, ne de müzik güzel geliyordu.
O an fark ettim: bazen bir kulağın tıkanması, insanın dünyayla bağının yarısının kopması gibiydi.
Erkek Mantığıyla Müdahale
Tam o sırada eşim Emre, elinde cep telefonu, yüzünde o meşhur “ben hallederim” ifadesiyle geldi.
“Dur, hallederiz şimdi. Google’a bakıyorum, kesin bir yöntem vardır,” dedi.
Beş dakika içinde banyo, bir kimya laboratuvarına döndü. Zeytinyağı, pamuk, sıcak su…
“Bak, buraya göre kulağa biraz zeytinyağı damlatırsan, yumuşar, açılır,” dedi emin bir sesle.
Ben tedirgindim ama o kararlıydı. “Erkek mantığı,” dedim içimden, “önce çöz, sonra düşün.”
Bir damla, iki damla… Derken o his daha da arttı. Artık neredeyse kendi kalp atışımı duyuyordum.
“Emre!” dedim sinirle, “Daha da kötü oldu!”
“Olmaz öyle şey, bekle, etkisini gösterecek,” diye karşılık verdi.
Ama o etki bir mucize değil, minik bir paniğe dönüştü.
Kadın Duygusuyla Empati
Tam o anda kapı çaldı. Komşumuz Selma teyze, elinde tepsiyle gelmişti. “Çay demledim, yalnız içilmez,” dedi gülümseyerek. Durumu anlattım.
Selma teyze gülümseyerek başını salladı.
“Evladım, kulağın tıkanmış, ama senin asıl tıkanan şey sabrın.”
Sonra bana bir sandalye çekti, sessizce yanımda oturdu.
“Bak yavrum,” dedi yumuşak bir sesle, “Kulağını değil, bedenini dinle. Bazen vücudun bir şey anlatmak ister. Belki fazla yoruldun, belki susturamadığın bir düşünce var içinde.”
O an garip bir huzur hissettim. Kulağımda uğultu sürüyordu ama içimde bir şey açılıyordu sanki.
Birlikte Arayış
Emre hâlâ internetteydi. “Selma teyze, bak burada diyor ki, ‘kulağı tıkanan kişi sıcak havlu koysun.’ Deneyelim mi?”
Teyze gülümsedi. “Oğlum, her yazanı uygulama. Kulağı duymayanın kalbini dinle, o bilir neye ihtiyacı var.”
Ben sessizce ikisine baktım. Bir yanda çözüm arayan, plan yapan Emre; diğer yanda duygularla yaklaşan, sabırla bekleyen Selma teyze…
Ve ben ortalarında, hem mantığın hem duygunun arasında kalmış bir kulak tıkanıklığıydım.
Hastane Yolu ve Farkındalık
En sonunda dayanamadım. “Tamam, doktora gidiyoruz,” dedim.
Emre hemen harekete geçti. “Randevu alıyorum,” dedi kararlı bir sesle.
Selma teyze hafifçe elimi tuttu. “Git evladım, ama döndüğünde bana anlat ne öğrendin.”
Doktora gittiğimizde, meğer kulağıma su kaçmış, biriken kir şişmiş. Basit bir yıkama işlemiyle her şey normale döndü.
Ama o suyun çıkışıyla birlikte, içimde de bir şey açıldı sanki.
Asıl Tıkanıklık
Eve döndüğümde, Selma teyze yine kapıdaydı.
“Ne oldu kızım, geçti mi?” diye sordu.
“Geçti teyze… Ama bir şey fark ettim,” dedim. “Ben sadece kulağımı değil, iç sesimi de tıkamışım bu aralar.”
Emre şaşkınlıkla baktı.
“Nasıl yani?”
“Sen hep çözüm arıyorsun Emre, hemen ‘ne yapabiliriz’ diyorsun. Ama bazen yapılacak bir şey yok, sadece dinlemek gerekiyor. Kulağın değil, kalbinle.”
O an, aramızda sessiz bir anlaşma oldu. Belki kulak tıkanıklığı yüzünden birbirimizi duyamıyorduk ama şimdi ilk defa gerçekten dinlemiştik.
Forumdaşlara Mesaj
Bu yazıyı sadece bir sağlık hikayesi diye paylaşmadım.
Evet, tıkanmış kulağı bazen sıcak su, bazen damla açar… ama bazen bir bakış, bir dokunuş da yeter.
Çünkü insanın kulağı değil, ruhu tıkandığında dünya sessizleşir.
Erkeklerin çözüm arayışı, kadınların empatisi birbirini tamamlıyor.
Biri kulağı açar, diğeri kalbi.
Belki de en güzel çözüm, bu ikisinin bir araya gelmesi.
Son Söz ve Küçük Bir Tavsiye
Eğer kulağınız tıkanırsa, evde denemeler yapmadan önce bir doktora gidin.
Ama eğer kalbiniz tıkanırsa, bir dostla, bir komşuyla, bir forumda paylaşın.
Bazen duyulmayan bir ses, en derin bağları kurar.
Belki siz de benim gibi bir sabah sessizlikle uyanırsınız. O sessizlik korkutmasın sizi. Çünkü bazen sessizlik, en çok şeyi anlatır.
Peki Sizin Hiç Kulağınız Tıkandı mı Forumdaşlar?
Gerçekten soruyorum… Fiziksel olarak da, duygusal olarak da.
Nasıl açtınız o sessizliği?
Paylaşın, anlatın… Belki birinin kulağı değil ama kalbi açılır sayenizde.