Uçuşların yasaklanmasından kısa süre önce dramatik iniş

Aslıhan2312

Co-Admin
Büyük bir tesadüf eseri ilk defa Danimarka'daydım. Aslında çılgınca, biliyorum. Hamlet'in, Andersen'in ve tarçınlı ruloların ülkesi çok uzakta değil. (Kusura bakmayın, İsveç!) Neyse, arkadaşım (kendisi bir klasik müzisyen) yılbaşı gecesi Kiel'de çalıyordu, biz de şöyle düşündük: Neden Danimarkalılara giden trene binmiyoruz? Daha erken olmaz dedi ve bitirdi. Zaten Kopenhag'a giderken Odense adasının üzerinden geçeceğiniz için orada iki gün durduk.

Sadece tavsiye edebilirim! Ülkenin üçüncü büyük şehri olmasına rağmen Odense, kelimenin tam anlamıyla uykulu bir köye sahiptir; burada çağdaş binalar, yumuşak renklerdeki sevimli eski evlerin yanı sıra iyi dengelenmiştir. Konu tasarım ve mimariye gelince Danimarkalılar her şeye sahip!

Ne yazık ki bunu çok geç öğrenemedik: Sven Marquardt da bizimle hemen hemen aynı zamanda şehirdeydi – “Aşk, Şehvet ve Özgürlük” adlı tuhaf fotoğraf sergisinin tamamlanması için, Marquardt'ın (ve ayrıca Nan Goldin ve Wolfgang Tillmans) gösterildi.

Berghain'den Sven Marquardt: incelikli fotoğraf sanatçısı ve duyarlı kişi

Daha da büyük bir tesadüf eseri, birkaç gün sonra Marquardt'ı Kopenhag'da gördüm. Havaalanındaki F9 Kapısında, Terminal 2. Gerçekdışı! Berlin'in efsanevi zorlu Berghain Kapısı'nın patronu (ve bu nedenle muhtemelen Cennetin Kapıları'ndaki Peter kadar güçlü) aniden kapıda sizin ve benim gibi sıradan görünüyor.

Şunu söylemeliyim: 2021'de Berliner Zeitung için bir fotoğraf çekiminde Marquardt'a birkaç saat eşlik etme ve röportaj yapma şansına sahip oldum. Koruya girmesine izin verilmeyen insanların gecesini kötü niyetli bir şekilde mahveden son derece sert bir adam olarak kamuoyundaki imajıyla pek alakası olmayan, incelikli, düşünceli, hassas bir fotoğraf sanatçısıyla karşılaştım.

Marquardt'ı tanıdığımı söylemek yine de abartı olur. Bu yüzden onu kapıda rahatsız etmek istemedim. Uçağa bindiğimde (kar fırtınalı havalarda) Marquardt asistanıyla birlikte çoktan A1 koltuğunda oturuyordu. Marquardt devasa güneş gözlüklerini taktı ve rüya gibi pencereden kara doğru baktı. Bazen uçakta işler çalkantılı olabiliyordu.

Gece 23:55'te üç buçuk saat geç indik. BER'deki gece yarısı uçuş yasağından tam önce. Ama bir şekilde, kar fırtınasına rağmen her şeyin yoluna gireceğini biliyordum. Marquardt'ın nazik aurası olsa gerek. Rüyasında kar görüyor. Neyse: Bu adam Berlin'e çok ait. Uçağa ne olacak?