Ünlülerle tanışırken refleksten selamlaşmaya

Aslıhan2312

Co-Admin
Küçük bir kasabada büyüdüm ve daha sonra tipik bir üniversite kasabasında eğitim aldım, dolayısıyla hayatımın ilk on yıllarını sosyologların “yüz yüze” toplum dediği bir yerde geçirdim. Tesadüfen yaya bölgesinde karşılaşıyorsunuz, süpermarkette karşılaşıyorsunuz. “Peki, nasılsın?” – “Evet, hayır, mecburum.” Ya da biraz daha iyimser bir şey istersen: “Uzun zamandır, görüşmüyorum.” Uzun zaman oldu, görüşemedim.

Berlin’de bu tür tesadüfler daha nadir oluyor, özellikle de arkadaş ve tanıdık çevreleri tek bir mahallede yoğunlaşmadığı ve şehrin dört bir yanına dağıldığı zaman. Ama yine de beynim şans eseri karşılaşmalara o kadar programlı ki, metropolde geçirdiğim yıllardan sonra bile dünyanın en kötü karşılama cümlesi her zaman dilimin ucunda: “Seni bir yerden tanımıyor muyum?” Berlin’de neler olup bittiğini bilin Bu, ünlülerle karşılaşıldığında küçük kasabalara göre daha sık görülen bir durumdur.

Robert Stadlober’la bir konserde tanıştığımda ve eski bir okul arkadaşım olduğunu düşünerek ona yaklaşmak istediğimde de böyleydi, sonuçta yüzü bana çok tanıdık gelmişti. Enie van de Meiklokjes ile Berlin hayvanat bahçesinde karşılaştığımda da durum böyleydi. Şans eseri, ikisini de bir eğitim kurumundan değil, sadece ekrandan tanıdığımı zamanla fark ettim ve selam vermemeye karar verdim.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Enie van de Meiklokjes: Yaşlı bir bayan tarafından sorgulandı

Diğerleri daha az saklıdır. Yaşlı bir kadın, uzun süredir yemek pişirme programıyla tanınan eski Bravo TV sunucusunu övdü ve sorguladı. Enie’den hoşlanmadığı açıkça görülüyordu.

Tanımaktan bahsetmişken: Bazen bana tam olarak kimin bu kadar tanıdık geldiğini gerçekten bilemiyorum. Bir zamanlar, önce serinleyip sonra tekrar soğuyan Volker Bruch’ta Maybachufer’da güneşlenirken başıma gelen de buydu. Onu “Annelerimiz, Babalarımız” adlı televizyon yapımında görmüştüm ama ismi yoktu, sadece belirsiz bir fikirdi. Eşim yardım etmek zorunda kaldı ve ünlülerin yüzlerine bariz bakışlar ve fısıldaşmalar karşısında utanıyordu. En azından onun oldukça ünlü bir kişi olduğunu ve selamlaşma refleksi bile geliştirmediğini hemen anladım.

Aniden Joseph Goebbels tezgahta oturuyor

Joseph Goebbels’i bir Wilmersdorf barında tezgahta otururken gördüğümde tamamen farklı refleksler ortaya çıktı. “İşte bu…” diye düşündüm ve hemen kendimi düzeltmek zorunda kaldım: İçkisini yudumlayan Hitler’in propaganda bakanı değil, “Çöküş” filmindeki karakteri canlandıran aktör Ulrich Matthes’ti. Hala merhaba demedim.