Ulusal Savunma Bakanı Akar’dan Gaziler Günü iletisi

Saliha

Yeni Üye
Bakan Akar, 19 Eylül Gaziler Günü ötürüsıyla bildiri yayımladı. Bugün, vatanın ve milletin birliği, dirliği için büyük bir yürek, kahramanlık ve fedakarlıkla canları değerine gayret ederken gazilik onuruna nail olan kahramanların onur ve şan günü olduğunu belirten Akar, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin de 100’üncü yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, ebediyete intikal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad eden Akar, “Hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Millet olarak bizler, şehadet mertebesinin ve gaziliğin bir insanın ulaşabileceği en büyük mertebe olduğuna inanır, vatan uğruna çarpışmayı ve can vermeyi onur sayarız. Bu niçinle asil milletimiz ulu tarihimiz boyunca kelam konusu vatanı, ulusal ve manevi kıymetleri olunca kahramanca çarpışmaktan, canını hiç düşünmeden feda etmekten çekinmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ecdadın, Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan seyahatinde en büyük fedakarlıkları göze alarak, ömrünü hiçe sayarak bu toprakları vatan kıldığına dikkati çeken Akar, bir hilal uğruna güneş üzere batan, kanıyla al bayrağa rengini veren, ulusal varlığın garantisi, birlik, bütünlük ve kardeşliğin temel taşı olan şehit ve gazilerden alınan ilhamla faaliyetlerini icra ettiklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletin ve vatanın güvenliği için yurt ortasında ve hudut ötesinde başta FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üzere terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla çabasını sürdürdüğünü vurgulayan Akar, mavi vatandaki ve semalardaki hak, alaka ve menfaatlerin de azim ve kararlılıkla korunduğuna işaret etti.

Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Kahraman ordumuz bununla birlikte dost ve müttefik ülkeleri desteklerken, milletlerarası bakılırsav güçlerindeki sorumluluklarını da üstün bir muvaffakiyet ile yerine getirmektedir. Cumhuriyet tarihimizin en ağır, faal ve kapsamlı gayretini verdiğimiz bu vakitte TSK’nın elde ettiği tüm muvaffakiyetlerde en büyük hisse, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehit ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakarlıkları, asil milletimizin hafızasında ebediyen yaşayacak, asla unutulmayacaktır. Onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları hep minnet ve şükranla anılacaktır.

Bu manalı gün vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu düzeylere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı bir kere daha minnet ve hürmetle anıyorum. Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize ve kıymetli aile fertlerine hürmet ve şükranlarımı sunuyor, tedavisi devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıyeten şu anda karada, denizde ve havada, güçlü arazi ve hava koşullarında büyük fedakarlıklarla nazaranv yapan kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın her birini alınlarından öpüyor, kendilerine kazasız belasız, güzel, başarılı nazaranvler diliyorum.”