Uzay istasyonunda sinema çeken direktör: Mars yahut Ay’da da sinema çekmek istiyorum

seher

Aktif Üye
Uzay istasyonunda sinema çeken direktör: Mars yahut Ay’da da sinema çekmek istiyorum Rusya, geçtiğimiz haftalarda uzayda çekilecek birinci sinema olan “Vyzov”un takımını Milletlerarası Uzay İstasyonu’na göndermişti. Grup istasyonda 12 gün geçirdikten ve sinema çekimlerini tamamladıktan daha sonra 17 Ekim’de Dünya’ya sağ salim dönmüştü.

Artık de sinemanın direktörü Klim Shpenko, uzayda daha fazla sinema çekmek istediğini belirten açıklamalarda bulundu. Reuters’a göre Shpenko gazetecilere yaptığı basın açıklamasında Ay yahut Mars’ta bir devam sineması çekmek istediğini söz etti:

“Başka sinemalar çekmeye hazırız. Uzay sinemalarının uzayda çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ay’la ilgiliyse Ay’a gidelim, Mars’la ilgiliyse Mars’a gidelim. Bu niye olmasın ki? Sinemalar niye yalnızca stüdyolarda çekilsin? Şayet mümkün olursa Ay’da yahut Mars’ta bir devam sineması çekmek isterim”

“Sinematik bir keşif”

Shipenko bu kelamlarına ek olarak istasyonda sinema çekerken yaşadıklarına da değindi: “Filmdeki birtakım sahneler Dünya’da hayal ettiğimden epey daha farklı gelişti. Beşerler yüz yüze olduklarında, birinin baş aşağı durduğunu ötekinin ise farklı bir biçimde durduğunu görüyorsunuz, kamera da farklı konumlarda duruyor. Çok farklı bir tecrübe yaşıyorsunuz.”

Rus direktör son olarak kelamlarına şunları da ekledi: “Sahneleri üç yahut dört düzlemde büsbütün farklı bir biçimde çekmek benim için sinematik bir keşifti.”