‘Vatandaş artık dönüşüm istiyor’

Saliha

Yeni Üye
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesinin temeli dün kentin kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen merasime, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener de katıldı.

Kılıçdaroğlu bu meydanda daha evvel miting yapmalarına müsaade verilmediğini belirterek, “Demek ki dolabiliyor, demek ki halk seçim istiyor, demek ki halk dönüşüm istiyor. Demek ki halk adalet istiyor. Hak istiyor, hukuk istiyor. Sizden yalnızca bir isteğim var, sakın ola ki ümitsizliğe kapılmayın” dedi.

‘Paramız var’

Vaatlerine karşı kâfi kaynak olup olmadığını soranlara da yanıt veren Kılıçdaroğlu “Evet, bütçemiz var. Kâfi kaynağımız da var. Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoritedir. Siyasi otorite diyor ki ‘Ben yandaşlara kaynak ayıracağım.’ Biz de diyeceğiz ki ‘Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz. Kaynağı vatandaşa ayıracağız, fabrikalara ayıracağız’ Soygun sistemine de son vereceğiz, Allah’ın müsaadesiyle. Hani var ya gitmediğiniz yollardan dolarla para, hani var ya köprülerden geçiyorsunuz eurolarla. Hani var ya 50-70-30 yıllık garantiler. Tüm bunların tamamına Allah’ın müsaadesiyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz, tamamını kamulaştıracağız. Para var efendim para var. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil” dedi.

“Hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla, ömür şekliyle ilgilenmeyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu “Biz ülkemizi seviyoruz, ülkemiz için çalışmak istiyoruz. Biz harcayacağımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bunun kelamını veriyoruz. Her kuruşun hesabını verme geleneğini inşallah siyasetin içine yerleştireceğiz ve herkes bu biçimde yaşayacak” sözlerini kullandı.

‘Türkiye ağlıyor’

Akşener de konuşmasına, “zam” tartışmalarını kıymetlendirerek başladı. Akşener, “Tam 24 aydır vilayet il, ilçe ilçe esnaf geziyorum. Türkiye ağlıyor, esnafıyla, işsiz genciyle, çiftçisi, besicisiyle, atanamayan öğretmeniyle, 3600 ek gösterge kelamı verilip yerine getirilememiş memuruyla ve kendi çocuğu işsizken beş maaş alan danışmanları duyarak kahrolan bir Türkiye ile karşı karşıyayız” dedi. Akşener, “Uçacağız, kaçacağız, aşacağız denilen malum tek adam sistemi, partili Cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edildi ve 2017’den 2018’e, 2018’den 2022’ye kadar gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı, liyakatsizlik kayırmacılık tabanına vurdu, çiftçi mazot piçinden bizar, bu sene çiftçi buğdayı için gübre atamadı. Ekmeğinizi çaldılar, genç çocuklarımızın hayatını çaldılar” dedi.

Erken seçim davetini bir dahaleyen Akşener, “Bu harami sistemi helal oylarınızla sandıkta demokrasiyle attaya göndermek için derhal seçim çabucak seçim diyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan enflasyon reaksiyonu

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TÜİK’in yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 düzeyinde ilan ettiğine işaret etti. Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

“Makyajladıkları sayılarda bile üretici enflasyonu yüzde 80’e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki iktisat dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın! Bu ortada metal sanayicileri, işçilere yüzde 17 artırım teklif etmişsiniz. Bu TÜİK’ten bile beter teklifinizi not ettik. Köleniz değildir işçiler, bu gayriciddi halinizden çabucak vazgeçin ve işçilerin alın terlerinin karşılığını verin. Pazarlıkları yakından izliyoruz, bilginiz olsun.” -ANKARA Milliyet