Xiaomi, Global Akıllı Telefon Pazarının Yeni Önderi Oldu

SurgeoN

Yeni Üye
Counterpoint Research‘ün en son datalarına göre Çinli marka Xiaomi, Samsung ve Apple‘ı geride bırakarak Haziran ayında birinci defa global akıllı telefon pazarına liderlik etti. Xiaomi, pazar hissesinin yüzde 17,1’lik kısmını denetim ederken onu Samsung yüzde 15,7 hisse ile takip etti. Apple ise yüzde 14,3 ile üçüncü sırada yer aldı.

Counterpoint Research analisti Varun Mishra, Samsung’un düşüşünü, kilit üretim merkezi Vietnam’da yeni bir Covid-19 olayı dalgasının tetiklediği üretim ezalarına bağlıyor. Bunun Samsung’un dağıtım ağında envanter kasvetine yok açtığı söz edilmiş. Öte yandan Xiaomi, Çin’deki 618 alışveriş şenliğinde satış artışı yaşadı. Şirketin, Samsung’un bütçesinin ve orta sınıf telefonların bıraktığı boşluğu doldurduğu görülüyor. Xiaomi, Huawei’nin ABD kısıtlamalarından kaynaklanan sert düşüşünün sunduğu fırsatı da en yeterli biçimde kıymetlendirmiş durumda.

Bu rapor tam da Kore’den gelen ve Samsung’un akıllı telefon pazarındaki global hakimiyetini sürdürüp sürdüremeyeceğini sorgulayan haberlerin çabucak akabinde geldi. Görünüşe bakılırsa Güney Koreli analistler tarafınca çizilen tablo, artık de gerçekler tarafınca destekleniyor. Lokal medya, Samsung’un Galaxy S21 üzere en yeni amiral gemisi telefonlarının satışlarının nasıl düştüğünü de vurgulamıştı.

bir daha de Xiaomi’nin Samsung’u kendi oyununda hakikaten en yeterli biçimde geçmesi biraz vakit alacağı için Samsung o kadar kolay düşmeyecek. Bunun gerçekleşmesi için Çinli üreticinin tüm çeyrek boyunca pazar önderi olması ve buna ek olarak her insanın Xiaomi’nin nitekim pazar önderi olduğuna dair bir fikir birliği geliştirmedilk evvel bu pozisyonu birkaç çeyrek boyunca elinde tutması gerekiyor.