‘Yeni bir siyaset için çalışıyoruz’

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, düzgün bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şayet insanların meskenini yıkıp, 10 yıl geçtiği biçimde hala yapmıyorsanız siyasi sorumluluğu vardır bunun, ahlaki sorumluluğu vardır” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ve 2021 Yılı Projeleri Temel Atma, Açılış ve Tanıtım merasimine katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın konut sahipliğindeki toplu açılış merasimine; UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener ile Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal’ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, DEVA Partisi Genel Lider Yardımcıları İbrahim Çanakcı ve Birol Aydemir de katıldı.

‘Sorunları devraldı’

Merasimde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu: “Sayın Mansur Yavaş yapacaklarını anlattı. Yaptıklarını anlattı. Ankaralılar kendisine inanç duyuyor. Biz de kendisine güveniyoruz ve inanıyoruz. Burada değerli olan şu; Sayın Lider harcadığı her kuruşun hesabını Ankaralı’ya vermekte kararlı. Bu kararlılığı sergilemesi hepimiz için epeyce değerli. Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, düzgün bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şayet insanların konutunu yıkıp, 10 yıl geçtiği biçimde hala yapmıyorsanız siyasi sorumluluğu vardır bunun, ahlaki sorumluluğu vardır lakin Mansur Yavaş var olan sıkıntıları devraldı ve bu problemleri çözmek, gidermek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Ben hepinizin huzurunda bedelli liderimiz Mansur Yavaş’a ve grup arkadaşlarına, çalışma arkadaşlarına, yürekten teşekkür ediyorum.”

Açılışta konuşan Yavaş da “Kul hakkından daha büyük tasa taşımıyoruz. Daima yine ediyorum ve etmeye devam edeceğim, kim neyi yakıştırırsa yakıştırsın nazaranv müddetim bittiğinde benim başı dik ve alnı açık bir biçimde Ankara’nın caddelerinde müdafaasız ve halka birlikte gezmek en büyük makamım olacaktır” diye konuştu.

Kazakistan’a taziye

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama kararı 13 vatandaşını kaybeden Kazakistan’a başsağlığı dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama kararı 13 vatandaşını kaybeden Kazakistan’a başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusal Yas Günü’nde, Kazakistan halkının acısını yürekten paylaşıyorum” dedi.