“Yeni Metallica berbat”

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Kültür
Albüm incelemesi: “Yeni Metallica berbat”

Berlinli hayranlar şu anki “72 Seasons” albümünden büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradılar. Nedenmiş? Köşe yazarımız olduğu gibi anlatıyor.

Anselm Neft

Central Park'ta Global Citizen Canlı Festivali, Metallica'dan James Hetfield.

Central Park’ta Global Citizen Canlı Festivali, Metallica’dan James Hetfield.IMAGO/Pasifik Basın Ajansı

Bu, Anselm Neft’in mizahi köşesi Hatayı Bul’un yeni bölümü.

Geçen Cuma, Metallica basçısı Robert Trujillo, Alexanderplatz’daki Satürn’de imza dağıttı. Bir gün sonra, Stralauer Allee’deki nhow Hotel’de resmi bir Metallica pop-up mağazası sekiz saatliğine açıldı. Grup, Berlinli hayranları için çok şey yapıyor. Ama ona teşekkür etmiyorlar. Yerel metalcilere yeni albümle ilgili görüşlerini sorduk. Cevaplar 72 Mevsim kadar iç karartıcı.

Mark “Mettigel” Krawalski, “Bunu neden her seferinde kendi kendime tekrarladığımı bile bilmiyorum,” diyor. “Metallica birkaç yılda bir başka bir plak çıkarıyor, körü körüne satın alıyorum ve bir iki kez düşünüyorum: ne saçmalık.” Eğitimli metal işçisi tam olarak ne istediğini biliyor: “İlk üç albüm harikaydı. Sadece o zamanlar yaptığım gibi hissetmek istiyorum!

Wedding’den 52 yaşındaki meslek okulu öğretmeni Eberhard Benger de benzer bir görüşe sahip: “Tıpkı son albümdeki gibi geliyorlar. Tam olarak ilk albümlerdeki gibi ses çıkarmalılar. Bu kadar zor olamaz!” Grubun bir hayranı olarak “Whiplash”, “Creeping Death” veya “Master of Puppets” dışında bir şey duymak isteyip istemediğiniz sorulduğunda ikisi de yüksek sesle yanıt veriyor: ” HAYIR!”

bilgi kutusu resmi

Maren Kaschner

yazara

1973’te Bonn yakınlarında doğan Anselm Neft, alakasız konularda çalıştı, yüksek lisans tezini çağdaş Satanizm üzerine yazdı, bulaşıkçılıktan yönetim danışmanına kadar çeşitli işlerde çalıştı ve şimdi Hamburg’da serbest yazar ve yazar olarak yaşıyor. Orada edebiyat podcast’i “laxbrunch”ı yönetiyor ve makaleler ve kitaplar yazıyor. Son romanı “Geç Çocuklar”, Rowohlt-Verlag tarafından yayınlandı. Berliner Zeitung için “Hatayı bul” adlı mizahi köşesini yazıyor.
Çok orta tempolu ve çok fazla Mimimi

Herbert Haarig de her şeyin eskisi gibi olmasını istiyor: “Hala konserlere gidiyorum. Ama “Load” veya “St. Anger”, bira tezgahındayım ve sadece “Seek & Destroy” ile ayağımı tekrar vuruyorum. Henüz yeni albümün tamamını dinlemedi ama şimdiden “çok orta tempolu” buluyor.

Herta Rocken (43) gibi diğerleri şarkı sözlerinden şikayet ediyor: “Savaş, nükleer savaş, kum adamlar ve derin denizden gelen canavarlar gibi harika şeyler hakkında şarkı söylerlerdi. Şimdi sadece Mimimi’yi duyuyorum! Asla terapi görmemeleri gerekirdi!”

Hayranların moral bozukluğu, 40 yılı aşkın süredir herkesi öldürün, şimşeğe binin ve kuklaları dans ettirin çağrısı yapan metal efsanesinin yeni albümüne inanılmaz derecede uyuyor. Şarkıcı ve ritim gitaristi James Hetfield, “72 Seasons”ta intihar, ayartma ve silah sesleri hakkında deli bir geyik gibi kükrüyor, “-tion” ve “-ic” heceleriyle kafiye yapmaya devam ediyor ve albümün son şarkısında (“Inamorata”) yer alıyor. “) ) sonra nihayet aklının ucunda.

Zor çocukluk hakkında çocuk şarkıları?

“Zor çocukluklar her zaman berbattır,” diyor Metallica pop-up mağazasında tesadüfen tanıştığımız, siperlikli şapkalı ufak tefek bir adam olan Klaus Meine. Sadece diğerlerinin ne yaptığını görmek istiyor, diyor keyifle. Kendisinin de şarkıcı olduğu söylenen Meine, grubun kötü olduğunu düşünmüyor, sadece o yaşta nasıl bu kadar huysuz olunabileceğini anlamıyor. Hetfield her zaman dondurması düşmüş gibi görünür. Adam bir milyoner. O zaman hemen yenisini alabilir.”

Sonunda albüme olumlu tepkiler alıyoruz. Ann-Sophie von Putbus (11 yaşında) “72 Mevsim”in gerçekten uzun olduğunu söylüyor. “Bu çok havalı. Babam bir yerine iki plak almak zorunda kaldı.” Ann-Sophie, şarkıların Alexa çalma listesi Kids ile aynı olduğunu düşünüyor, sadece üç kat daha uzun. Nitelikli bir ilkokul öğrencisi, “Gerçekten çok iyi uyuyabilirim” diyor. “Gitar böyle gıcırdadığında uyanıyorum ve kendimi tamamen zinde hissediyorum. İş-yaşam dengem için harika.”

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler