Yeni sertifika formları – istek üzerine cinsiyetten bağımsız

Aslıhan2312

Co-Admin
Ev
Berlin
Berlin: Yeni sertifika formları – istek üzerine cinsiyetten bağımsız

“O” ve “o” kelimelerinden vazgeçmek mümkündür. Bir sonraki eğitim-öğretim yılından itibaren bu sertifika formları bağlayıcıdır ve liseler Abitur sertifikaları için bu formları zaten kullanmaktadır.

suzanne lenz

Okul yılının sonu ve bununla birlikte sertifikaların verilmesi yaklaşıyor.

Okul yılının sonu ve bununla birlikte sertifikaların verilmesi yaklaşıyor.Atölye/İmago

Berlin’de, öğretmenlerin “er” ve “sie” şahıs zamirleri olmadan yapabilecekleri ve bir cinsiyetin belirlenmesini isteyen yeni rapor formları var. Bunun yerine ad ve soyadlarını kullanabilirler. Ebeveynler veya etkilenenler, ilgili bir başvuruyu kendileri sunabilir. Senato Eğitim Bakanlığı, “Cinsiyet kimliği konusunda tarafsız bir şekilde hitap edilmek veya isimle hitap edilmek isteniyorsa, öğretmenler buna saygı duyacaktır.” Dedi.

Bu değişiklik, kamu hizmetinde ve kamusal yaşamın diğer birçok alanında uzun süredir yaygın olarak kullanılan bir yönteme dayanmaktadır. “Bunu anlamak için yapmanız gereken tek şey bir iş panosuna bakmak. Orada ‘erkek/dişi/çeşitli’ son ekinin artık yaygın olduğunu göreceksiniz.”

Senato yönetiminin açıkladığı gibi, yeni sertifika formları şu anda tüm Berlin okullarında kademeli olarak tanıtılan merkezi bir yazılım sistemi olan Berlin öğretmen-öğretim-okul veritabanı (LUSD) aracılığıyla kullanılabilir. Bir sonraki okul yılından itibaren bu sertifika formları bağlayıcıdır. Çok sayıda gramer okulu da Abitur sertifikalarını bu yıl LUSD aracılığıyla verdi.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın