Yıkılan tarihi şehir Lahaina’ya yaptığım ziyareti hatırlıyorum

Aslıhan2312

Co-Admin
lahaina Hawaii eyaletindeki bir ada olan Maui’deki bu kasaba yakınlarında 36 kişi öldü. Orman yangını olarak başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kasabaya sıçrayan yangında hayatını kaybettiler. İlçe hükümeti Çarşamba günü “Lahaina’ya gitmeyin” diye tweet attı.

2017’de Lahaina’ya gittim ve şehrin beni bölgedeki gerçekten güzel plajlardan daha çok etkilediğini hatırlıyorum. Belki de Avrupa’dan geldiğim ve Lahaina’da biraz Hawaii tarihi görmem gerektiği için. Sahildeki güzel ahşap evleri ve adaların tüm tarihini içeren Kültürel Miras Müzesi’ne yaptığım ziyareti hatırlıyorum. Lahaina’nın bir balina avcılığı alanı olarak uzun tarihini hatırlatan zıpkınlar, balina kemikleri ve balina dişleri sergileniyordu. Taro tarlalarının sararmış fotoğrafları vardı. Bir zamanlar orada duran gazyağıyla çalışan bir soba bir misyonere aitti.Misyonerlik çalışmaları da bu adaların tarihinin, geleneksel sosyal düzenin ve plantasyon ekonomisinin yok edilmesinin bir parçasıdır. Bölgede ananas ve şeker kamışı yetiştirildi ve Çinli ve Latin işçiler getirildi. Rehberimizin adalarının tarihini temsil etmekten duyduğu gururu hatırlıyorum.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Antik banyan ağacı limanda hayatta kaldı mı?

Limanın hemen yanında 150 yıllık bir banyan ağacı vardı. Onu bir misyonerin yerleştirdiği söyleniyor, inanılmazdı. Bütün bir semt gibi geniş. New York Times’ın internet sitesinde yayınladığı Lahaina’nın Habersundan dev ağacın yangından sağ çıkıp çıkmadığını anlamaya çalıştım. Yaklaşık 200 yıl önce o zamanki Hawaii Kralı tarafından yaptırılan, Pasifik’teki en eski deniz fenerini aradım. boşuna. Muhtemelen bir insansız hava aracı yardımıyla denizden çekilen Haber, üzerinde sürüklenen duman bulutlarıyla harap olmuş bir yeri gösteriyor. Lahaina Restorasyon Vakfı’nın yöneticisi New York Times’a verdiği demeçte, hiçbir uyarı yapılmadığını, hazırlanmak için zaman olmadığını söyledi.

Bir zamanlar Hawaii krallarının başkenti olan Lahaina ile Hawaiililer, tarihlerini koruyan bir hazine sandığını kaybettiler.