Yoksullukta Büyümüş ve Şimdiki ömrünü Diğerlerine Yardım Etmeye Adamış Ünlü İsimler

Abide

Aktif Üye
Para kahırları ile büyümek katiyetle geleceğimizi ve hayata olan bakış açımızı tesirler. beraberinde kendimize büyük amaçlar koymak ve hayatta büyük başarılara imza atmak için büyük bir motivasyon da yaratır. Hiçlikten gelen ve büyük başarılara imza atan insanlara baktığımızda, şimdi hepsinin geçmişlerini asla unutmadıklarını ve her vakit muhtaçlığı olanlara yardım etmeye hazır olduklarını görürüz. Zira onları ve onların yoksullukla verdikleri savaşı onlardan öbür kimse anlayamaz.

Biz de geçmişlerini, savaşlarını hayallerine ulaşmak için bir araç olarak kullanan bu insanları takdir ediyor ve size yoksulluktan gelerek dünyanın en büyük yıldızlarından olmayı başarmış 10 ünlüyü anlatıyoruz.

1. Cameron Diaz

49 yaşındaki Amerikalı hoş oyuncu Cameron Diaz, çocukluğunda yoksullukla büyümelerine rağmen ‘harika ebeveynleri’ olduğunu ve memnun bir çocukluk geçirdiğini açıklamıştı. Ayrıcalıklı bir hayat sürmediklerini, hatta tam bilakis bir hayat yaşadıklarını söyleyen Diaz, ailesinin ekstra para için soda kutuları topladığını anlatmıştı.

Diaz, büyüme formunun hala bugünkü hayat usulünü etkilediğini söylüyor. Fakir bir konutta tavırlı bir biçimde büyüyen Diaz, parasını öylece boşa harcayamayacağını vurguluyor.

Çeşitli hayır aktifliklerine iştirak sağlayan Diaz, 2001 yılında ‘Yarın İçin Bugün Başla’ isimli kendi hayır kurumunu kurmuştu.

2. Tom Cruise

Kendi vaktinde Hollywood’un en çalışkan ve başarılı ünlüsü olan Tom Cruise da çalışma hayatı ile epeyce genç yaşta tanışmak zorunda kalan ünlülerden biri. Her vakit bir çalışma etiğinin olduğunu vurgulayan Cruise, 8 yaşından beri yılbaşı kartları satma, çim biçme üzere maaşlı işlerde çalıştığını da ekliyor. Başarılı olduktan daha sonra bütün parasını hayır kurumlarına harcayan Tom Cruise, çocuklar için bir hayır kurumu ve Afrika’da bağış yapmak üzere bir epeyce yardım çalışmasında bulunuyor.

3. Mila Kunis

38 yaşındaki Mila Kunis, çocukluğunda ailesi ile bir arada Amerika’ya göç etmişti. Küçüklüğünde sık sık domates çorbası içtiklerini anlatan Kunis, Ashton Kutcher ile evli ve o da çocukluğu fakir geçen ünlülerden biri. Parayı asla boşa harcamadıklarını söyleyen Kunis, bugünlere kendi emekleriyle geldiklerini ve paranın pahasını düzgün bildiklerini vurguluyor. Mina Kunis başarılı bir oyuncu olduktan daha sonra bütün gücünü yardıma gereksinimi olanlara yardım etmeye kullandı ve Afrika’da bir yardım kuruluşunun milletlerarası marka temsilcisi oldu.

4. Jennifer Lopez

Zamanımızı en ünlü yıldızlarından olan J.Lo bugünlere gelmedilk evvel hayli kahırlar yaşadı. Okula gitmek yerine tam vakitli dans için meskeni terkeden Lopez, evsiz kaldığı ve dans stüdyosunun ortasındaki koltukta uyuduğu günleri her vakit anlatır. Şimdiki halinde bile asla geçmişini unutmayan ünlü müzikçi, yardıma muhtaçlığı olanlara yardım ediyor. ‘Lopez Family Foundation’ adı altında istekli bir kuruluş kurdu ve bayanlara, çocuklara yardım ediyor.

5. Camila Alves

40 yaşındaki ünlü model ve dizayncı 15 yaşında konutundan ayrılıp Los Angeles’a taşınmıştı. Burada şiddetli vakit içinder geçiren Alves, İngilizce bile bilmiyordu ve maddi olarak ailesiyle telefonda konuşmayı bile karşılayamıyordu. Para biriktirip New York’a gitmek ve İngilizce öğrenmek için meskenlerde temizlikçi olarak çalıştığını ve restoranlarda garsonluk yaptığını söyleyen Alves, yıllar daha sonra kocası Matthew McConaughey ile ‘Just Keep Livin’ isminde bir kuruluş kurdu ve bu kuruluşu ‘Mutluluğun bilimi’ olarak tanımlıyor.

6. Jim Carrey

Hollywood’un en beğenilen komedyenlerinden Jim Carrey kuvvetli bir çocukluk geçirdi. Ailesi konutunu kaybetti ve bir kamyonetin ortasında yaşamak zorunda kaldılar. Genç Jim okulu bırakıp ailesine takviye olmak zorunda kaldı. Hayır işlerini kimsenin gözüne sokmadan yapan Carrey, buna karşın yaptığı biroldukca hayır işiyle biliniyor. 2005 yılında ‘Better U Foundation’ isimli yardım kuruluşunu kurdu.

7. Leighton Meester

Ünlü oyuncu doğduğunda iki ebeveyni de hapisteydi. Akabinde ayrıldılar ve iki tarafta ekonomik düşünceler yaşadı. Leighton kendi mezuniyetine gitmeyi bile düşünemiyordu. Gaz ve yemek için bile paraları olmadığını açıklayan ve bunların tasasını hayatış biri olarak Meester, bununla savaşmaya karar verdi ve Amerika’daki yardıma gereksinimi olan insanlara yardım ediyor.

8. Chris Pratt

Ünlü oyuncunun ailesi para problemleri yaşarken, kendisi yemek kuponlarıyla aç kalmamaya çalışıyordu. Küçüklüğünden bahsederken kimi vakit aşevinden yemek zorunda kaldıklarını ve bunu anlatmaktan utanmadığını söyleyen Pratt, bunda yanlış bir şey olmadığını söylüyor. Şu an parasını aç insanlara yadım için harcıyor ve 2021 yılında 10 bin dolar aşevine bağış yaptı.

9. Demi Moore

Ünlü oyuncu parasızlıktan ölmediklerini, lakin epey da paralarının olmadığını vurguluyor. Bu mesleğe hiçbir kontağı ya da geçmişi olmadan girdiğini söyleyen Moore, kaybedecek hiç bir şeyinin olmadığını, kazanacak ise birfazlaca şeyinin olduğunu anlattı. Demi artık kendini hayır işlerine adadı ve insan ticaretine karşı savaşan bir hayır kurumu kurdu.

10. Justin Bieber

Tek başına bir anne ile büyütülmüş dünyaca ünlü müzikçi, çocukluğunu anlatırken yoksul olduklarını ve diğer çocukların ona sataştığını anlattı. 28 yaşındaki müzikçi artık çeşitli hayır kurumlarına bağış yapıyor ve akıl sıhhati hakkında bilinçlendirmeye yönelik yardımlar yapıyor.

Yoklukla savaş verip dünyaca ünlü yıldızlar haline gelen bu ünlülerimizi gördükten daha sonra, sizce de yokluktan gelmek beşere daha fazla çaba ve diğerlerine yardım etme isteği aşılıyor mu? Sizin fikirleriniz neler? Yorumlara bekleniyorsunuz!