“Almanya'yı tamamen askerileştirelim”

Aslıhan2312

Co-Admin
Nisan 2022'de Ranga Yogeshwar, o zamanki Şansölye Olaf Scholz'a açık bir mektubun ilk imzalarından biriydi, burada kendisi ve diğer ünlüler Ukrayna'ya ağır silah teslimatlarının durmasını istedi. Bilim gazetecisi ve yazar tutumuna sadık kaldı: röportaj podcast Matzes Hotel'in son bölümünde, görüşmeci Matze Hielscher tarafından sorulduğunda: “Almanya'yı tamamen yıkalım.” Ve bu onun bir rüya dansçısı olduğu anlamına gelmez. Sadece Rusça'nın Almanya'da ne için yürümesi gerektiğini merak etti. Hangi toprak hazineleri için? “Buğday birası için?”

Almanya gibi çok fazla savaş ve acı yaşayan bir ülke, savaşın artık 21. yüzyılın dilbilgisi olmadığını anlamış olmalı. Yogeshwar, bugün yürütülecek her savaş kazanan bir savaş değil. “Şimdi bizi korkutmaya başlıyorsun: 2029'da tekrar savaş olacak. Sıcak, dur!” Bu tür ifadelere çok duygusal olarak tepki verir. “Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini bozuyoruz.”

Tıpkı Richard David Precht gibi, Yogeshwar yakın zamanda insanların hala Almanya'da savaşa gitmeye hazır olup olmadıklarından şüphe ediyor. “Bu ülkede bir zihniyeti değiştirebildik. Artık hizmet etmekten alternatifi olmayan temel genç erkeklere sahip değiliz. Bu bugün olmayacak. Çok mutluluk! Bugün, insanlar diyor ki: Bir ideoloji için ne ölmeliyim? Hayır!”

Ranga Yogeshwar, yükseltmenin arkasında şüphelendiği devasa ekolojik çıkarlara dikkat çekti. Essen'deki Villa Hügel'i ziyaret etmenizi önerir. “Bu Krupp Villa ve Bay Krupp, Birinci Dünya Savaşı'nın gerçek galibi. Genç erkeklerin cesetlerinde para vardı.”

Ranga Yogeshwar: Selenskyj sorunundan kaçıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Selenskyj'e ne söyleyeceği sorusu, onun karşısında oturuyordu, Yogeshwar'a yol açıyor. “Ben yakın perspektiflerin arkadaşı değilim.” Sonra zırh konusunu gerçekten bir şeyi anladığı bir alanla ilişkilendirir: doğal bilim. Savaş mantığı, fizikten bildiğiniz bir prensibi takip eder: indüksiyon. “Yükselttiğimde, indükliyorum, bu yüzden diğer tarafta yükseltme oluşturuyorum. Ve bir şey çatlıyor, bir noktada kıvılcım var.”

1959'da Lüksemburg'da bir Hint mühendisi ve Lüksemburg sanatçısının oğlu olarak doğan Ranga Yogeshwar, Almanya'nın önde gelen bilim gazetecilerinden biridir. Örneğin Wuppertal Üniversitesi'nden fahri doktora ve federal liyakat haçı ile birçok kez ödüllendirildi.