Berlin'in Ana İstasyonu'nda Deutsche Bahn “Titanik” olur: Hiçbir Şeye Yolculuk Yolculuğu

Aslıhan2312

Co-Admin
Yüzlerce, elbette binlerce pistte, tekrar dev gecikme, normal durduk. Ve sonunda içeri girdiğimizde, bu müzik yukarıdan geldi. Ana tren istasyonunda canlı bir piyano oyunu var mıydı? Dükkanlardan biri dükkanlardan birinden geldi mi? Bilmiyorduk, sadece Berlin Ana İstasyonu'nun parçalarında 1997'den “Titanik” in düşüşü olan Celine Dions “Kalbim Devam Edecek” 'in sıkma versiyonunu duyduk.

İlişkili film, delinmez olarak kabul edilen ve daha sonra ilk turunda bir buzdağı çarpan ve Kuzey Atlantik'e batan dev vapurun gerçek tarihine dayanıyor. Modernitenin bir antikliği gibi efsanevi bir hikaye. Öte yandan demiryolu buharlaştırıcımız gitmedi. Daha sonra iki saat boyunca trene oturduk. Ve bu, kıyamet fırtınası, bütün felaket nedeniyle bile değildi. Trenin ön kısmının birkaç kapısı kapatılamadı veya açılamadı, artık bilmiyorum. İnemezdin, normal.

Belki tren hiç gitmedi, bilmiyoruz. İki saat sonra bir başkasına tırmanmamıza izin verildi, daha sonra iki veya üç kez başladı. Nefes darlığı ve alan eksikliği nedeniyle panik ataklar normal. Ve sonra Almanya'daki bu en kasvetli his: Deutsche Bahn nedeniyle dünyanın öfkesi ve etkisizliği ve duyguları. Tekrar tekrar, yüz kez, bin kez hissetti. Ve hiç istemiyorsun, aslında bu tür bir hareketliliğin hayranısın.

Berlin: Hala normal olan tek yer

Ama orada oturdum ve kıyametin şarkısını kafamdan çıkarmadım. Ve düğünü için tüm Venedik'i rezerve eden Jeff Bezos'u düşündü. Donald Trump'ın turuncu bir bebek veya Jeff Bezos veya Orta Çağ'ın başka bir kralı gibi tamamen memnun olana kadar ellerini tuttuğu Batı dünyasının hükümet liderlerine. Ve sonra İran'ın atom bombası.

Bir gün önce, yüzme havuzunda burada tekrar devam eden iki dünya seyahat eden arkadaşla tanıştım. Dünyanın geri kalanıyla karşılaştırıldığında, Berlin'in hala normal olan tek yer olacağını söylediler. Onları şaşkınlıkla dinledim. Evet, şimdi benim yerimde düşündüm, gerçekten o kadar da kötü değil. Yolcu olarak devam ettiğim ve şimdi doğru film müziğini oynayan Deutsche Bahn'ın ölümü.