Bu Adam için Yangın Duvarları Neden Kültürel Bir Varlık

Aslıhan2312

Co-Admin
Ateş duvarı terimi şu anda herkesin dudaklarında. Onlarca yıldır yangın duvarlarıyla ilgilenen fotoğrafçı Harf Zimmermann ile konuştuk – özellikle Berlin'in ateş duvarları için. 2015 yılında “Brand Wand” (Steidl-Verlag) başlıklı resimli bir kitap yayınladı. Onunla Prenzlauer Berg'deki stüdyosunda tanıştık.

Bay Zimmermann, neredeyse otuz yıldır Berlin'deki birçok ateş duvarı fotoğrafladılar ve büyük format çalışmalarını birkaç yıl önce resimli bir kitapta topladılar. Marka duvarları ne demek istiyorsun? Ateş duvarı nedir?

Genel olarak, duvarları medeniyetin kanıtı olarak görüyorum. Onlar insandır, insan iradesi ve becerileri, başarısızlık ve başarılı, güzellik ve çirkinlik izleri taşırlar. Evlerimizin duvarları ve duvarları, her biri biraz farklı olan yüzlerce yıldır tuğlalardan oluşuyordu, bulduğum yere ulaşmak için ellerden geçti. Sadece moloz kadınları düşün. Duvar, diğeri gibi değildir, tuğla oyuncusu ne kadar doğru çalışırsa çalışsın. Diyelim ki – bireysel özellikler, hala olay izleri var, benzersiz, harika bir şey yaratıldı. Duvarlar belgeler gibidir. Günümüze farklı katmanlardaki yaratılışlarını anlatıyorlar. Ateş duvarları artık çok özel duvarlar. Başlangıçta görünmemeleri gerektiği gerçeğiyle başlar. Binaların içindeler ve aralarında kuruludurlar. Tıpkı gemideki İskoçlar nüfuz eden suya kilitlenirken, evdeki yangın duvarları kapsayıcı ateşe karşı kilitlenir. Sigara yatakta ünlü komşu tüm bölgeyi alevlendirmemelidir. Bomba savaşı sırasında, o kadar kısa sürede o kadar çok ev kayboldu ki, yangın duvarları aniden ortaya çıktı – Alman şehirlerinin imajını uzun süre belirlemek için. O andan itibaren, yangın duvarı terimi yangının kurtulduğu şey için duruyordu: ünlü boş bombalama alanları arasında derin, çiğ tuğla duvarlara çok uzak – çocukluğumun ve gençliğimin görsel Haberin Detaylarııydı.

Benim Bertrand

Kişiye

Harf Zimmermann 2 Kasım 1955'te Dresden'de doğdu. Bir fotoğrafçı olarak, büyük ve çok büyük kameraları ile büyük ve çok büyük kameraları, örneğin “Marka Wand” çalışması ve “Hufelandstraße 1055 Berlin” de tanındı. Panoramik fotoğraflarıyla, 2000'lerin başında Almanya'nın en ünlü panorama fotoğrafçısındaydı. Berlin fotoğraf ajansı Ostkreuz'un ortak bir yöneticisidir.

Ve yangın duvarlarına sanatsal ilginiz nereden geliyor?

Fotoğraf çalışmamda ben iz okuyucusuyum. On yıllar boyunca, elbette başlangıçta benim için açık olmadığı ortaya çıktı. Bu duvarları biliyordum, onlar günlük hayatımın bir parçasıydı. Onları “anlayana kadar” bilinçli olarak algılamak zaman aldı. Onu okumaya başlayana kadar. Ve başkalarının bu izleri gözlerimden görmesine izin vermek için nasıl yapılacağını bilmek zaman aldı. Bu eski şarkı: burnunuzun önünde olanları takdir edebilmek için yeterince uzun ve uzun süre uzaklaşmalısınız. Berlin duvarı düştüğünde (loncanın adını hak etmeyen çirkin, korkunç bir bina), önce başka bir şey bilmek zorunda kaldım. Daha sonra geri dönmek ve anlamak için: Bu ateş duvarları, pozisyonumu almadan, kamerayı inşa etmeden ve tetiği bastırmadan önce zaten bir şekilde sanat. Zaman sanatçıydı.

Infobox Image

Seidl Verlag

“Marka değnek” kitabı

Brandwall'un fotoğraflarıyla “Brand Wand” kitabı 2015 yılında Steidl-Verlag'da yayınlandı. 108 sayfa, 78 Euro.

GDR'de doğdular ve Doğu Berlin'de büyüdüler. Almanya'nın doğusundaki yangın duvarları neden özellikle görünür? Yangın duvarları özellikle Doğu Berlin?

Aslında hayır. Tıpkı GDR'nin geri kalanı gibi, East Berlin de kırbaçlama ve yapışmazlık söz konusu olduğunda güçlü bir şekilde geride kaldı. Genel olarak, Berlin, sadece inanılmaz ev kütlesi nedeniyle, görünür ateş duvarlarının büyük, sağlıksız bir hazinesine sahiptir. Hala Batı Today gibi doğu gibi marka duvarları keşfedip fotoğraflıyorum. Evler yıkıldığında ve toprak yeniden inşa edildiğinde yenileri de ortaya çıkıyor. Berlin'de hazır olmıyorsun. Berlin olmayacak, şükürler olsun.

Tarama

Brandwand #57, Berlin 2018

Brandwand #57, Berlin 2018Harf Zimmermann

Brandwand #9, Berlin 2011

Brandwand #9, Berlin 2011Harf Zimmermann

Brandwand #36, Berlin, 2009

Brandwand #36, Berlin, 2009Harf Zimmermann

Brandwand #3, Berlin 2010

Brandwand #3, Berlin 2010Harf Zimmermann

Brandwand #28, Berlin 2010

Brandwand #28, Berlin 2010Harf Zimmermann

Marka Duvarı #7; Berlin, 2009

Marka Duvarı #7; Berlin, 2009Harf Zimmermann

Berlin'de favori bir ateş duvarınız var mı?

Bir? Yüzlerce! Hayır, cidden: Bazı fotoğrafların diğerlerinden daha zordu – kaldırma platformları kiralamak, karmaşık izinler almak, ücretler, ana lojistik ve ışık ve hava ile grupta. Tabii ki, özellikle sorunlu çocuklara bağlıyorsunuz ve en zor olanı ayırıyorsunuz. Acımasız bir seçimden sonra, hala yaklaşık üçte ikisi kitaba giren yaklaşık yüz duvar kaldı. Ve bunların hepsini kesinlikle seviyorum. Ama diğerleri de.

Şu anda, birçok politikacı AFD'ye istenen güvenlik mesafesini tanımlamak için yangın duvarlarından bahsediyor. Yangın duvarı terimini duyduğunuzda bu dernekler size geliyor mu?

Politikacılar bunu genellikle bu günlerde söylüyorlar. Ayrıca yangın duvarlarının korunması için bir demo tarafından, elbette siyasiden bildirildi. Hayır, siyaset için dernek yok, daha şaşırdım. Dediğim gibi: Birincisi bir tür yasa, o zaman War Almanya sonrası bir yaşam tarzı, nihayet davetsiz misafirlere karşı ağları korumak için bilgisayar çağından bir güvenlik duvarı olarak kabul edildi. Eğer hiç ise, o zaman sadece ikincisi politik olarak uygulanır. Bakalım terimin hala ne hizmet etmesi gerektiğini görelim. Ama ateş ve duvar elbette güçlü kelimeler – ve siyaset bununla ilgili, değil mi?

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler