İnsanlar avlandığında hassas bir şekilde tepki veriyorum

Aslıhan2312

Co-Admin
Los Angeles sakinlerinin çok zaman harcadığı bir yerde Greg Castelnuovo Tedesco'yu yakalarız: arabada. 62 yaşında, finansal danışman ve özellikle kızlarından birinin lisansüstü partisine giderken. Açıkçası, son birkaç gün boyunca şehir şehri ve Los Angeles'ın büyük Yahudi topluluğunun üyesi olarak nasıl deneyimlediğini, yasadışı göçmenlere karşı yönlendirilen baskınlar ve gösteriler ve Amerikan Cumhurbaşkanı Donald Trump tarafından Denizcilerin taahhüdünü nasıl yaşadığını anlatıyor.

Bay Castelnuovo Tedesco, Los Angeles'taki yaşam son birkaç gün içinde nasıl hissetti?

Oldukça gerçek dışı. Dört milyon nüfusumuz var, belki de tüm bölgede 15 milyon. Ancak gösterilerin gerçekleştiği alan çok küçük. Aslında sadece şehir merkezi. Yine de çok şey değişti. Ondan önce, bir siren duyduğumda bir polis operasyonu veya itfaiye düşündüm. Ama şimdi herkes düşünüyor, bir baskın var. Özellikle kağıdı olmayanlar yeşil kart değil – dadılar, temizlikçiler, bahçıvanlar. Bazıları aile üyeleri gibidir. Ve şimdi korkuyorsun. Otobüse binme, kiliseye gitme veya satın alma korkusu. Bazıları ülkelerine dönmeyi düşünüyor. California bir zamanlar Meksika'nın bir parçasıydı, şehirlerin yarısının Meksika isimleri var, Meksika yiyoruz, Meksika Ulusal Günü Cinco de Mayo'yu kutluyoruz.

özel

Greg Castelnuovo Tedesco

Greg Castelnuovo Tedesco 62 yaşında, Los Angeles'ta doğdu ve orada yaşıyor. 20 yıl boyunca şantiye yöneticisi olduktan sonra Finan Danışmanı olarak çalışıyor. Greg Castelnuovo Tedesco'nun ataları İtalya'dan geliyor, Los Angeles'taki Yahudi topluluğuna ait.

Göçmenlerin Kaliforniya'ya ait olduğunu mu düşünüyorsun?

Kesinlikle. Ve ben de dahil olmak üzere birçoğu bir Kaliforniyalı gibi bir Amerikalı gibi hissediyor. Ve bu gayri meşru federal hükümet benim eyaletime giriyor! Beni de üzen şey: ABD'deki sağ kanat her zaman devletlerin hakları için kampanya yürüttü. Bu, kölelik, karın karşıtı yasa veya cumhurbaşkanını seçen seçim kolejinin tüm bu gerici şeylerin argümanı buydu. Ama bir devletin ona karşı bir şey varsa, buz (Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı'nın En Büyük Polis ve Gümrük Otoritesi, Amerika Birleşik Devletleri Göç ve Gümrük Muhafaza, Editör) Denizciler gibi yürüdü ya da ulusal birlikler, o zaman devletlerin özerkliği bir kerede onlar için geçerli değil. Bu ikiyüzlülük!

Neden hükümetinizi gayri meşru olarak adlandırıyorsunuz? Bir seçim yoluyla göreve geldi.

Soru bu. Burada Elon Musk'un seçim sonucunu teknik olarak manipüle edip etmediği zaten tartışılıyor. Ve diğer sorun, seçmenlerin yarısının seçime hiç gitmediğidir. Ve hala heyelan zaferinden bahsediyor.

Her zaman “O” diyorsun. Trump'ın adını telaffuz etmek istemiyor musun?

Ona Trumpolini diyorum çünkü ailem İtalya'da faşizm yaşadı. Büyükbabam savaş patlak vermeden kısa bir süre önce 1939'da ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Ünlü bir besteci olan Mario Castelnuovo Tedesco'ydu. Jascha Heifetz ve Arturo Toscanini ABD'ye göç etmesine yardımcı oldu. Bu aynı zamanda insanlar avlanırken çok hassas tepki vermemin bir nedenidir. Bana ailemdeki insanlar için avlanmanın yapıldığını hatırlatıyor. Bu hükümet kötülük, tutukladığı insanları ülkesine geri göndermiyor, ancak hapishanelere koyuyor. Hisseleri satın alınabilen kâr için çalışan hapishanelerde.

Amerikan Başkanı Donald Trump.

Amerikan Başkanı Donald Trump.Ken Cedeno/Imageo

Şu anda durum sakinleşiyor, değil mi?

Umarım. Ben de gösterilerdeydim ve daha az Meksika bayrağı göstermek istediğimizi düşündük, ancak gelecekte daha Amerikalı. Trump'ı elimizde oynamak istemiyoruz çünkü şiddet istiyor. Savaş yasasını tanıtmak istiyor. Birçoğu diktatör olmak istediğini düşünüyor.

Gerçekten yasadışı göçü bir sorun olarak görür miydi?

Bilmiyorum. Sadece dikkatli görünüyor. Şimdi finansal danışman olarak çalışıyorum, ancak bundan önce 20 yıldır şantiye yöneticisi olarak çalıştım. Meksika, Nikaragua, Guatemala'dan insanlarla. Çok çalışan ve iyi geçinen tüm insanlar. Ve yasadışı bir şekilde suçlu değil, bazıları kağıtlarını almakla ilgilidir. Çok zaman alıyor. Ancak Trump onu suçlamaya çalışır.

Sizce son birkaç gün Los Angeles'ı değiştirdi mi?

Umarım olmaz. Siyah ve Anglo -Saxon topluluğunun Chicanos'u destekleyip desteklemediğine bağlı olacaktır. Bizi güçlendiren dayanışma var. Bu sabah haberlerde, zengin bir Cumhuriyetçi doğrudan Trump'a döndü ve bu eylemin en iyi işçilerini kaybetmeye yol açtığını söyledi. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri arasında büyük bir fark var: Mesleki okullarımızı kaldırdık, antrenman yapmıyoruz. Ve burada yapan insanların çoğu eğitimli işçiler. Belirli bir statüye sahip insanlar. Sadece California ile ilgili değil, tüm ABD ile ilgili. Amerikan ekonomisi bu insanlar olmadan koşmuyor. Daha sonra eti söken veya evlerimizi inşa eden hasat getiren kimsemiz yok.