Kurucu Saksonya-Anhalt'tan geliyor

Aslıhan2312

Co-Admin
23 Nisan 2005'te YouTube'a yüklenen ilk Haber efsanevi. 18 saniye içinde söyleyen San Diego hayvanat bahçesinde bir fil muhafazasının önünde bir çocuğu gösterir, bu da filler serindir: çok uzun bir gövdesi vardır. Çocuk -20'li yılların ortasındaydı ve YouTube'un üç kurucusundan biriydi. 2005 yılı, titrek bir Haber cihazı estetiği gibi görünen “Hayvanat Bahçesi” adlı klip yüklendi. Sadece 1,5 yıl sonra Google YouTube, 1.65 milyar dolara dolar alıyor. Kurucu çeneli Karim'in hesabı bugüne kadar dolu olacak ve varlıklarının 350 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. “Ben Hayvanat Bahçesi” şimdi 355 milyon görüntüleme var.

Bununla birlikte, birçoğu bilmiyor: Filleri açıklayan ve YouTube'u icat eden Jawed Karim, 1979'da güney Saksonya-Anhalt'taki Merseburg'da doğdu. Yani üç soru olmasa da iki tane var: Çeneli Karim dünyadaki en zengin Ossi mi? Almanya'da neden YouTube geliştirilemedi? Ailesi neden GDR'den ve daha sonra Batı Almanya'dan kaçtı?

Çeneli Karim'in annesi Alman, Harz'da doğdu, babası Bangladeş'ten bir bursla GDR'ye geldi. ABD'de profesör olan Karim'in annesi 2006 yılında şunları söyledi: “GDR'den itildik.” Kocanız uzun vadede hoş karşılanmadı. “Ama kalmayı isterdim,” dedi anne, “bu benim evimdi.” Ve ayrıca ailenin daha sonra hareket ettiği Kuzey Ren-Westphalia'da, yakında istenmeyen hissettiler. “1992'de Almanya'da kötü bir durumdu,” dedi Christine Karim ve o zamanın hakkı, Hoyerswerda ve Rostock'un yabancı düşmanlığı hakkı anlamına geliyor, aynı zamanda Batı Alman Mölln.

Aile ABD'ye göç etti. Almanya'da, küçük çeneler ilk kullanılmış Commodore bilgisayarını almıştı ve YouTube'un icadından önce genç adam zaten PayPal ödeme hizmetini geliştirdi. YouTube bugün kitlesel bir ortam, Google'a göre, ayda yaklaşık 2,5 milyar kişi kullanıyor. Özel kullanıcıların Haber yükleyebileceği platformdan ticari bir güç haline geldi. Esas olarak orada reklam ve akışla yapılan ciro, geçen yıl 36 milyar dolardı. Karim daha sonra öğrencilerin kendi girişimlerini geliştirmelerini sağlamak isteyen bir şirket kurdu.