‘Önceliğim hane iktisadı olacak’

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Birincil önceliğim, hane iktisadını yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Bayanların ekonomik meselelerini, siyaset uğraşlarımızın en önünde tutacağım. Besin sorunu yaşanan her ailenin iktisadında o ekonomiyi yönetmekte zorlanan konut hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük en kıymetli önceliğim bu olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde “hane ekonomisi”ni konuşmak üzere konut hanımlarıyla bir ortaya geldi. Basın açıklamasında konuşan bir mesken bayanı, “Evimde tenceremi kaynatamıyorum. Geçinemiyoruz. Aldığımız bir maaşla ocağımızı yakamıyoruz. Doğalgazımızı kullanamıyoruz. Isınamıyoruz. ” dedi. Kılıçdaroğlu, basın açıklamasında öztle şunları söylemiş oldu:

FECÎ ARTIRIMLAR: Yıla dehşetli artırımlarla girdik… Bu iş artık siyasetten çıkmıştır. Bu iş makro ekonomik dataları konuşmaktan da çıkmıştır. Artık Türkiye’de iktisat parayla ilgili olmaktan bile çıktı. Kimse para kazanmıyor bu ülkede. Artık bizde iktisat masaya ekmek koyup koymamakla ilgilidir. Sıkıntı artık iç iktisattır. Yani hanenin sofrasıdır.

YIKIMIN EŞİĞİNDE: Toplumun yapı taşıdır ailenin sofrası. O sofrayı ne değerine olursa olsun korumak zorundayız. Erdoğan Türkiye’sinde bilhassa tek çalışanlı mesken hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Bu hanelerimizin insanları artık inançta değildir. Buradan ilan ediyorum, birincil önceliğim, hane iktisadını yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Bayanların ekonomik problemlerini, siyaset uğraşlarımızın en önünde tutacağım.

TÜİK KUAFÖRE DÖNDÜ: Enflasyon fecî durumda, yarın (bugün) enflasyon sayıları açıklanacak. nazaranceksiniz, en makyajlı hali bile müthiş olacak. Malum, TÜİK adeta kuaföre döndü, makyaj yapa yapa. Lakin o bile bir yere kadar oynayabiliyor sayılarla.

TEK GELİRLİ AİLELERİN EKONOMİK GÜVENLİĞİ: Bu tek gelirli mesken hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Besin sorunu yaşanan her ailenin iktisadında o ekonomiyi yönetmekte zorlanan mesken hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük en kıymetli önceliğim bu olacak… Konut iktisadını yok eden kurumlara teklifim çokça zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini kesinlikle ödeyecek.

‘Başkanlarla bir rekabetim yok’

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’na rakip olduğu argümanlarının iktidar kaynaklı olduğunu söz ederek, “Acaba bunların içine bir nifak sokabilir miyiz? İttifakı dağıtabilir miyiz? bu biçimde bir arayış arasındaler” dedi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV muharriri İpek Özbey’in sorularına şu karşılıkları verdi:

GAYELERİ NİFAK SOKMAK: (Siz Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nu rakip olarak görüyor musunuz?): Hayır, rakip olarak görmüyorum. Onların bu açıklamalarla hedeflediği şey şu: Sanki bunların içine bir nifak sokabilir miyiz? İttifakı dağıtabilir miyiz? CHP’yi karıştırabilir miyiz? bu biçimde bir arayış arasındaler. Aramızda bir rekabet falan yok. Benim vazifem farklı, onların farklı. Şayet bir yarışsa belediye liderleri kendi ortalarında yarışıyorlar. Bunlar çocukça…

DALGA GEÇİYORUZ: Telefonda konuştuğumuz vakit “Biraz daha konuşsunlar” diyerek dalga geçiyoruz. Büyük bir içtenlikle söylüyorum, o denli bir ortam yok. Şöyle bir palavra da attılar: “Ekrem Beyefendi randevu istedi, Kılıçdaroğlu vermedi…” Akıl tutulması üzere bir şey. Bunu söylerken hiç değilse sor, haydi bana ulaşamadın, basın koordinatörümüze sor, Ekrem Bey’e, onun arkadaşlarına sor, “bu biçimde bir şey oldu mu?” Yok, hayal âlemindeler…