“Wacken benim durumum değil”

Aslıhan2312

Co-Admin
17-11 Temmuz tarihleri arasında Berlin Gendarmenmarkt'ta klasik açık hava gerçekleşecek. Aktör Ulrich Noethen de dahil olmak üzere klasik ve uluslararası pop ve caz yıldızlarının efsaneleri görünecek. Daha önce Berlin Courier'e bir röportaj verdi. Orada Gendarmenmarkt'taki görünüşüne çok bakıyor, diyor orada. Onun için “Shakespeare'i tekrar okumak için hoş bir fırsat.”

Klasik müzik ona erken çocukluktan eşlik etti: “Her hafta sonu radyonun önünde oturdular ve hit geçit törenini dinlediler. Chansons'a odaklandım. Ama temelde yataklarda duyduğumu söyleyebilirim.” Sadece Metal Festivali Wacken değil.

1959'da Münih'te doğan Noethen, en ünlü Alman aktörlerden ve radyo oyun konuşmacılarından biridir. Joseph Vilsmaier'in komedyen armonistlerinde atılım yaptı. Klasik Açık Air'de, örneğin 17 Temmuz açılış akşamında bir sözcü olarak görünür. Joana Mallwitz ve Konzerthaus Orkestrası Berlin ile ve 19 Kasım'da Christiane Paul ile müzik-edebi bir akşam, Ulrich Noethen ve Trio Boulanger

Ulrich Noethen küçük bir bahçeye sahip olmak istiyor

Müzik “kültürel mirasımızın bir parçası” diyor, bir aile babası olarak, klasik müzik ve klasik tiyatroyu çocuklarına yakınlaştırmak onun için önemlidir. Noethen, Berlin hakkında harika jularm pazarında olduğu kadar her yerde güzel olmadığını söylüyor. “Berlin'deki birçok yer acınacak bir durumda”. Kendisi Schöneberg'de yaşıyor, orada “çok rahat” hissediyor.

Ama: “Bahçesi olmayan bir şehir dairesinde yaşadığım için, daha fazla yeşile ihtiyacım olduğunu fark ettim. Çalışabileceğim küçük bir bahçeye sahip olmak istiyorum. Bir tahsis bahçesi kolonisinde bir arsa için kaç tane başvurdum. Ama çok sabırlı olmalısın. İşe yaramadan önce sekiz yıl kadar sürebilir.”

Klasik Açık Hava 17 – 21 Temmuz 2025 tarihleri arasında Gendarmenmarkt Berlin'de gerçekleşir. Berliner Zeitung'un bilet mağazasında biletler